17-18 вересня проводився вже другий Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації у Запоріжжі! Цього року позмагатися з запорізькими господинями приїхали гості із Києва та Прикарпаття. Фестиваль проходив на одній з центральних площ міста та його могли відвідати всі бажаючи. Закрутки представлені на фестивалі були виготовлені як за старовинними рецептами та і за новітніми. Чесно кажучи, такого різноманіття смаків та видів конфітюрів та варення, не зустрічали навіть закордоном! А найприємніше було те, що всі ці смаколики були зроблені руками наших господинь!
Ми спробували продегустувати хоча б десяту частину, і смак нас просто вразив. Конфітюр із кульбаби з лимоном, грейпфрута з імбирем та яблуком, слива з шоколадом або перцем чілі, мед із травами та горіхами, джеми та компоти, салатні оцети та соуси для заправки, сливи та виноград у маринаді та салати власного виробництва, секрети яких не нам так і не розкрили, на все ледве вистачило сил. Цього року фестиваль не лише здивував відвідувачів виборов страв, але й і власними рекордами. Подією дводенного заходу став рекорд з консервації, зареєстрований книгою рекордів України. 270 кг шинкованої капусти та 1492 кг закруток, загалом 1762 кг консервації!
Вперше, офіційно як фестиваль ця подія пройшла у Запоріжжі у 2015 році. Сам захід виріс із волонтерського руху по збору коштів та їжі для бійців, і як зазначають організатори, був та залишиться благодійним, адже після закінчення фесту всі смаколики відправляться на передову.
Коли війна закінчиться, організатори обіцяють спрямувати допомогу на інші благодійні цілі. А доти, кулінарні таланти українських господинь будуть підіймати бойовий дух бійців на фронті, про що свідчать самі назви деяких страв, “смерть ворогам”.
Фестиваль консервації у Запоріжжя став дуже популярний серед місцевих мешканців та туристів із сусідніх міст та країн Європи. Туристи із Італії та Німеччини із задоволенням знайомилися з українською кухнею. Організатори планують проводити фестиваль щорічно у вересні. Ми, з свого боку, запрошуємо всіх бажаючих відвідати цей захід у наступному році звертатися до наших менеджерів для бронювання турів та проживання у Запоріжжі.
- домашне варення
- медові смаколики
- виноград з оцетом
- шинкування капусти для рекорду України
- заправки для салатів
- Фестиваль консервації у Запоріжжі
- площа Маяковського у Запоріжжі
- заправки для салатів із виноградом
- фестиваль консервації у Запоріжжі
- домашня консервація
- українські гоподині
- приготування вареників
- майстер клас з виготовлення вареників
- мед з горіхами
- варення та конфітюри
- Фестиваль консервації у Запоріжжі
Замовити будь-який гастрономічний тур ви можете написавши нам запит на сторінці у Фейсбук
Самостійно обрати тур можна ТУТ