арт суші, суші, суші київ, суші сервіровка, ідеальні суші, історія суші, суші етикет, як їсти суші

Цікаві факти з усього світу: суші – етикет

 
🍣Як правильно їсти суші, sushi або 寿司 і який він “суші – етикет”.
 
Найпоширеніше питання яке ставлять туристи перед поїздкою до Китаю чи Японії – це про суші – етикет і про те чи правда, що треба макати у соус не рисом, а рибою, і чи правда, що риба зовсім сира і багато інших. 🍱
 
1. Почнемо з найнезвичнішого – у японській та китайській сусечній (саме так називається заклад, де готують свіжі суші) ніхто не замислюєтся як саме тримати палочки, як рибу перегортати, починати їсти з кінця чи з середини, макати у соус, а потім у васабі, чи навпаки.
 
2. Суші можна їсти руками, це цілком нормально і припустимо у східних країнах у будь-яких закладах харчування.
 
3. Не варто наливати дуже багато соєвого соусу у піалу, прийнятним є 1/3 ємкості.

суші-етикет 
 
4. Неприйнято розділяти подані у вигляді нігірі рис та рибу і їсти їх окремо. Цілком можливо, ви маєте на це власні причини – але це зводить на нівець смисл і роботу майстра.
5. Щоб стати справжнім майстром суші у Японії чи в Китаї, потрібно не меньше 10 років.
 6. Запах тютюну та парфумів категорично неприйнятний у будь-якій сусечній.
 
7. Залишати суші на столі навіть на короткий час неприпустимо. Подані нігірі потрібно з’їсти миттево, навіть через 3 секунди вони втрачають у смаку. Процес починається коли на рибу діє повітря та вона зтикається з теплим рисом. Результат – висихання та окислення. То ж, одразу їсті, а всі розмови потім.
 
8. Чи можна кусати суші, а не їсти цілий шматок? Загалом, нігірі розраховані на один укус, але якщо для вас це забагато, можна попросити класти менше рису, або відділити частину рису і лишити її на тарілці.
 
9. Для чого імбир?
 
Після їжі з яскравим або гострим смаком японці їдять шматок імбиря щоб заспокоїти смакові рецептори. Якщо ви хапанули трішки забагато васабі, імбир також буде у нагоді.
 
10. Макати суші у соєвий соус рибою, а не рисом 🙂
 
11. Певного правила який напій слід замовляти під певний тип суші немає. Японці можуть пригощятися як пивом (так – так!) так і теплим саке.
 
12. У стравах існує певна черговість смаків. Класичний вигляд такий: біла риба→ торо → хікарімоно (все що схоже на оселедець)→кальмар →яйце→молюски→ креветка→вугорь →норімаки з огірком.
 
13. У японських закладах риба сира, тому має бути максимальної свіжості та якості.
📸 sushi artisan
 
 

Відвідайте нашу сторінку з пошук турів та оберіть зручну дату виліту.

Ми також пропонуємо авторські тури до Китаю, Японії, Гонконгу з унікальною програмою, яка буде розроблена під ваші побажання.

Питання щодо замовлення туру до Китаю, Гонконгу та Японії присилайте у месенжері Фейсбуці або прямо на вайбер. 

Читайте більше Цікавих фактів з усього світу про інші міста і країни, а також вигідні пропозиції на гарячі тури завжди на нашій сторінці у Фейсбуці.   Підпишіться, щоб не пропустити тур вашої мрії!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *